BOJESENS MADFILOSOFI

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at dialog, smag og sanselighed ligger os på sinde. Hos Bojesen tror vi på, at oplevelsen af det sure, det sprøde og det salte i maden kombineret med velvalgte safter, øl og vine og selvfølgelig rummets sanselighed fremmer den kreative dialog og nærværet. Det kan godt lade sig gøre at fremhæve smagen, selvom man laver mad til mange hver dag.

Hos Bojesen har vi en grundholdning til maden. Den diskuterer vi hver dag. Den vil opleves forskelligt alt efter om man spiser i Tårnet  eller blot forkæler sig selv med et stykke chokoladekage fra vores prisvindende konditori.

Men smag er ikke en selvfølge – derfor har vi en madfilosofi.

DER ER INGEN BOUILLONTERNINGER HER

  • Det er vigtigt for os at lave alt fra bunden. Vi har det bedst med selv at koge kyllingerne til hønsesalaten, bage brødet og lave chips af blå kartofler.
  • Hos Bojesen elsker vi grøntsager, og de fylder meget på vores menuer. Spørger du os, er der intet bedre end veltilberedt grønt.
  • Der er intet så dyrt og smagsløst som asparges i januar. Bojesen følger årstiden – fordi kålen smager bedst om vinteren, og jordbærret er sødest i sommertiden.
  • Der vokser gode ting i den danske muld, og Bojesen bruger mange lokalt dyrkede og økologiske råvarer. Når det er sagt står vi også for vores egen chokolade, Oialla, som vi laver af bønner der vokser vildt og økologisk i Bolivias regnskov.
  • Vi er glade for økologi – så længe det giver mening. Men somme tider er det endnu bedre at bruge alternativerne – for eksempel når den danske natur byder på vilde hyldeblomster, bær og urter, som kan bruges i stedet for importerede økologiske alternativer.