Bojesen chokolade

BOJESEN CHOKOLADE – OIALLA

Bojesen chokolade hedder i dag Oialla. Oialla er en økologisk chokolade baseret på Beniano bønner – en kakaosort, der kun findes i den bolivianske regnskov. De vilde kakaotræer lever naturligt på junglens præmisser – uden sprøjtegifte og gødning. Det giver en ren, smagfuld og enestående, intens kakao.

Der findes flere forskellige typer Oialla chokolade – alt fra 46% til 92%, som alle findes som gaveæsker, plader og i større spande. Chokoladen bliver lavet af vild kakao og økologisk sukker – intet andet. Mælkechokoladen er tilsat økologisk mælk.

FARVEL TIL DEN FYLDTE CHOKOLADE

Mange husker nok Rasmus Bo Bojesens fyldte chokolader. Bojesen var kendt for de kreative kombinationer af salt og sødt – fyld med timian, karry og ingefær var blandt favoritterne.

I stedet for at tilføje flere smage og nuancer til chokoladen, ønskede Rasmus Bo Bojesen at lave en ren, smagfuld og økologisk chokolade.

Ønsket drev ham fra de ganachefyldte stykker i København til vildtvoksende kakaotræer i Bolivia. Med støtte fra Danida startede han et samarbejde med en lokal kakaovirksomhed i Amazonjunglen, der plukker, fermenterer og tørrer vilde kakaobønner. Bønnerne bliver derefter, under Rasmus’ kontrol, lavet til chokolade på Malmø Chokoladefabrik – Nordens eneste økologiske chokoladefabrik.

Oialla debuterede i 2010, og allerede i 2011 vandt chokoladen den første pris – “Chocolate Silver Award 2011” ved Academy of Chocolate prisuddelingen i Storbritannien. I dag bruger flere af Københavns Michelin restauranter Oialla chokoladen i deres køkken.

MERE INFORMATION

Du kan finde mere information om Bojesens chokolade på Oiallas egen hjemmeside. Her kan du bl.a. læse mere om processen bag hele chokolade- produktionen og vores CSR indsatser i Bolivia. Og så kan du naturligvis også læse mere om vores produkter og forhandlere.

Chokoladen kan du købe i Oialla webshoppen.

For salg til butikker og restauranter kontakt Therese Aabech.
E-mail: tha@oialla.com
Tlf.: +45 2095 3969