TOR TIL WORLD CHOCOLATE MASTERS

Nyheder | Bojesen | Oktober 2015

Bojesens chefkonditor, Nordens fornemmeste chokoladehåndværker og den sanselige smager, Tor Stubbe, er vores kandidat ved World Chocolate Masters i Paris. Konkurrencen er chokoladens uofficielle VM, hvor 20 deltagere fra hele verden dyster om titlen som verdens bedste chocolatier.

I tre intense dage skal Bojesens chefkonditor, Tor Stubbe, konkurrere mod 19 deltagere fra hele verden.

Igennem seks opgaver skal deltagerne lege med farver, former, teksturer og dufte og vise juryen, hvordan naturens produkter kan formes og transformeres til vidunderlige historier, hvor chokolade er det eneste materiale.

“Inspiration fra naturen”

Dette års konkurrencetema er “Inspiration fra naturen”. Tor har valgt danske æbler som sit fokuspunkt for konkurrencen:

“Danmark har de bedste æbler i verden, og jeg vil arbejde med noget lokalt”, forklarer Tor Stubbe og fortsætter “Traditionelle æbledesserter indeholder sjældent chokolade. Det er virkelig en skam, for de fungerer faktisk ret godt sammen.” Dette vil Tor vise med sine indslag.

Det er ikke muligt afsløre, hvad Tor Stubbe kreerer til den forestående konkurrence, men vi kan løfte sløret for, hvad han lavede til udvælgelsen, nemlig Æbleformede praline med balsamicoeddike og kamille og æblekage med kakaonibs. Du kan se et glimt af Tors præstation til udvælgelsen i denne video:

HVIS DU VIL VIDE MERE

  • Konkurrencen afholdes fra d. 28. okt. til og med 30. okt. i Salon du Chocolat i Paris.
  • Vinderen bliver kåret som “2015 World Chocolat Master” – en prestigefyldt titel, der først bliver givet videre i 2017.
  • Tidligere var konkurrencens tilskuerpladser forbeholdt professionelle og fagfolk, men for første gang er konkurrencen i år åben for alle.
  • Se mere om konkurrencen på WCMs hjemmeside.
  • Du er også velkommen til at følge med i Tors deltagelse på vores facebookside.